افتخارات ملي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارک در علوم دريانوردي

آيت الله هاشمي رفسنجاني، در ادامه سفر به جزيره خارک، در «همايش تجليل از دريانوردان، صنعتگران، کاپيتان‌هاي ناوگان حمل و نقل درياي کشور» و در جمع هيأت مؤسس، استادان، کارکنان و دانشجويان ممتاز دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي جزيره خارک، با تأکيد بر تلفيق بسيار کارآمد دانشگاه آزاد اسلامي و علوم مربوط به دريانوردي در واحد جزيره خارک، گفت: اين واحد که آن روز در يک جزيره کوچک و ناامن تأسيس شده بود، امروز به گونه‌اي شده که در امور دريايي، اميد دنيا شده است.

رئيس هيأت مؤسس و هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي، با يادآوري شرايط تحصيلات دانشگاهي در سالهاي اول پيروزي انقلاب گفت: در سايه انقلاب اسلامي به جايي رسيديم که بر خلاف صف طولاني کنکور که جوانان و خانواده ها نااميد از موفقيت بر مي گشتند امروز بسياري از صندلي‌هاي دانشگاه‌ها خالي است و هرکس مي خواهد مي تواند تحصيل کند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با اشاره به سوابق حضور خويش در جزيره خارک گفت: برخلاف دوره‌هاي گذشته، امروز جزيره را شاداب و سرسبز ديدم.

ايشان مخازن نفت جزيره خارک را تميز و سالم توصيف کرد و گفت: از همه کساني که مخربه‌هاي پس از جنگ اين جزيره را به اينجا رسانده‌اند، تشکر مي‌کنيم.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اين مطلب که «در سياست‌هاي کلي ما بود که از نفت منقطع شويم»، به شرايط کشور در 8 سال دو دوره دولت سابق اشاره کرد و گفت: متأسفانه در آن چند سال درجا زديم و حتي عقب‌گرد داشتيم که بايد چند سالي کار کنيم تا زمينه براي اجراي کامل آن سياست‌ها فراهم شود.

آيت‌الله هاشمي رفسجاني، با اشاره به حضور ايرانيان دانشمند در کشورهاي پيشرفته جهان و اشتياق کشورهاي دنيا براي سرمايه‌گذاري در ايران گفت: رأي مردم ايران به اعتدال، نشان از جهاني شدن کشور است.

ايشان افزود: شايده عده‌اي اين را نپسندند، اما اين شيوه براي مردم ايران پسنديده است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خويش براي تأکيد بر اهميت علم، به جايگاه دانش و دانشمندان در قرآن اشاره کرد و گفت: خداوند صراحتاً به انسان‌ها مي‌فرمايد که زمين چون اسبي راهوار در اختيار شماست که بايد برا آن سوار شويد و هر چه مي‌توانيد از آن بهره‌مند شويد.

آيت‌الله هاشمي رفسجاني، با بيان اين مطلب که «بدون دانش نمي‌توانيم اسرار طبيعت را کشف کنيم و نمي‌توانيم از ذرات طبيعت استفاده کنيم»، گفت: اهميت دانش به روز اول خلقت بشر برمي‌گردد که خداوند فرشتگان را در مقابل انسان‌هاي عالم خاضع کرد که سجده کردند.

ايشان با تشريح تصميمات مسئولان انقلاب اسلامي در سالهاي اول پس از پيروزي، گفت: آن موقع همه کارها دولتي شده بود و ورود بخش خصوصي به کارها، مخصوصاً مسائل آموزشي ممنوع بود.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با يادآوري جلسه خويش با امام(ره) در خصوص ضرورت تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي و پذيرش آن براساس هوش و آينده‌نگري امام، گفت: مي‌دانستيم تقاضا در کشور هست که به محض تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي، موجي از سراسر کشور برخاست و مردم و مسئولين براي شروع کار زمين، ساختمان و حتي نيازهاي ديگر را مي‌دادند که امروز بزرگترين دانشگاه حضوري دنياست.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به انتقاد بعضي‌ها درباره کيفيت دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: جواب اين انتقادات را دانشجويان و استادان داده‌‌اند که در همين بوشهر 80 درصد استادان دانشگاه‌ها از دانشگاه آزاد اسلامي هستند.

ايشان دانشگاه آزاد اسلامي را مرکزي از مردم و براي مردم دانست و گفت: 40 هزار کارمند و 70 هزار عضو هيأت علمي در اين دانشگاه مشغول هستند که مسئولان دولتي صراحتاً مي‌گويند اميد ما به قدرت جذب دانشگاه آزاد اسلامي است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خويش به مذاکرات هسته‌اي و برجام اشاره کرد و گفت: دولت کم‌کم راه‌ها را باز کرد و کارها به تدريج در حال انجام هستند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تأکيد بر عظمت نفت و دريانوردي براي جهان و ايران، گفت: در سابق براي اين کار وابسته بودم، در حالي که امروز هم وابستگي از بين رفت و هم آماده کمک به کشورهاي همسايه و همه دنيا هستيم.

ايشان با ارائه تحليلي از شرايط سياست خارجي ايران در سالهاي اول پس از جنگ گفت: با ارتباطات درست، اکثر کشورهاي منطقه مي‌توانند از ايران براي نيازهاي خود استفاده کند که شرطش پرهيز از بازي‌هاي سياسي است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در بخش پاياني سخنان خويش با يادآوري شرايط جزيره در نخستين سالهاي پس از جنگ و آغاز سازندگي، به يکي از سفرهاي خويش به خارک اشاره کرد و گفت: وقتي مشعل‌هاي روشن گاز را در جاي‌جاي جزيره ديديم، طرح توليد متانول را مطرح کرديم که امروز ديديم خيلي پيشرفت کرده و اميدواريم روزي را ببينيم که هيچ مشعلي در جزيره و اطراف آن روشن نشود که در واقع ثروت ملي کشور را مي‌سوزاند و دود مي‌کند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اظهار خرسندي از روند استفاده درست از گازهايي که بيهوده مي‌سوزند، گفت: ما به مردم خارک که صبورانه دوره‌ها را گذرانده‌‌اند، افتخار مي‌کنيم.

ايشان با بيان اين جمله که «خداوند به مردم ايران نصرت داد»، به شرايط جنگ و آرزوهاي مردم ايران در جنگ اشاره کرد و گفت: اين ايران است که پيروز واقعي بود و نشانه آن، اين است که صدام، حزب بعث، منافقين و حاميان ارتش بعث از بين رفته‌اند و مردم ايران در عراق و در دل مردم عراق اعتبار و افتخار دارد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به نقش ايران براي مقابله با داعش، گفت: ايران حامي مردم منطقه است و کشورهاي جنوب خليج فارس بايد ايران را دوست خويش بدانند.

ايشان دعوت به اتحاد و همکاري کشورهاي جهان اسلامي را وظيفه همه مسلمانان دانست و گفت: يک ميليارد و 700 ميليون مسلمان دنيا به جاي جنگ و خونريزي و کشتن همديگر، با هم باشند و نگذارند تنازعات، اسلام و مسلمانان را فشل کند.

در آغاز اين مراسم، دکتر قيصري، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد بوشهر، گزارشي از روند برنامه‌ها و فعاليت‌هاي اين دانشگاه در کشور، استان بوشهر و جزيره خارک ارائه کرد و پس از آن سالاري، استاندار بوشهر هم در سخناني کوتاه، از سوابق جانفشاني مردم استان بوشهر در 8 سال دفاع مقدس ياد کرد و گفت: جزيره خارک با تاريخ درخشان و اهميت بالا، نيازمند وحدت همه‌ کساني است که در فضاي اجتماعي مناسب براي هدفي واحد تلاش مي‌کنند.

مهندس موسوي، مديرعامل پايه‌هاي نفتي ايران هم در سخناني، جزيره خارک را «ايراني کوچک» توصيف کرد و با بيان اين مطلب که «حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در جزيره خارک در سه مقطع، براي تاريخ‌ساز بود»، به قبل از انقلاب، زمان جنگ و دوران سازندگي اشاره کرد و گفت: امروز که در پسابرجام هستيم، حضور ايشان در جزيره خارک، مُهر تأييدي بر تمام برنامه‌هاي سابق است.

قبل از سخنراني آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از چند نفر از دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامي که باعث ارتقاي جايگاه ايران در امور دريايي شده‌اند، تقدير و تشکر شد که لوح خويش را از دست ايشان دريافت کردند.