پژوهش مسئله‌محور بهترين راهکار براي برون‌رفت از رکود است

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خارگ روآوردن به پژوهش مسئله‌محور که نقشه راه و برنامه‌ يکنواخت از پيش تدوين‌شده ندارد را بهترين راهکار براي برون‌رفت از رکود دانست.

حامد قائدي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري آنا در خارگ، به مناسبت هفته پژوهش با بيان اينکه پژوهشگران بايد با بهره‌گيري از نبوغ و پشتکار خود، نگرشي متفاوت به زواياي پنهان و آشکار مسائل جامعه داشته باشند، گفت: نگاه نقادانه و موشکافانه، کنجکاوي و ذهني پويا و خلاق از مهم‌ترين ويژگي‌هاي يک پژوهشگر است و پژوهشگر هوشمند، دردهاي جامعه را درک کرده و تمام سعي خود را براي حل آن مي‌کند.

وي با بيان اينکه پژوهشگران بايد با تلاشي بيش از پيش، بازنگري در روش‌هاي ناکارآمد و غيراصولي و گشودن مسيرهاي جديد، موجب تعالي علمي کشور شوند، ادامه داد: عزت، اقتدار، استقلال و به تصويرکشيدن چهره‌اي درخشان و قدرتمند از ايران اسلامي با بهره‌گيري از علم، دانش و فناوري پيشرفته جهاني، فقط با تکيه‌ بر نيروي باانگيزه نسل جوان در کنار تجربيات ارزشمند تاريخي محقق خواهد شد.

قائدي يکي از مهم‌ترين اولويت‌هاي دانشگاه‌ها را حمايت از فعاليت‌هاي سودمند پژوهشي و پژوهشگران معرفي و تصريح کرد: امروزه مبناي فعاليت اکثر سازمان‌ها و نهادها بر پايه پژوهش و تحقيق بنا شده است که اين امر فرصت مناسبي در اختيار دانشگاه‌ها به‌عنوان متولي فعاليت‌هاي پژوهشي قرار مي‌دهد که بايد از آن بهترين بهره را برد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي خارگ سياست‌گذاري راهبردي، برنامه‌ريزي کلان، اولويت‌بندي نظام موضوعات، طبقه‌بندي و معرفي صحيح نتايج به دست آمده را از الزامات براي پيشرفت و اثرگذاري فعاليت‌هاي پژوهشي برشمرد.

وي اظهار کرد: امروز اهميت و محوريت تقاضا محور بودن پژوهش و تحقيق، سوق تحقيقات و پايان‌نامه‌هاي دانشجويي به سمت نيازهاي کشور، فرهنگ‌سازي پژوهش و تبديل آن به فرهنگ عمومي جامعه، حمايت از پژوهشگران، نخبگان و دانشجويان و  اعتقاد به پژوهش در مسئولان و مديران از جمله مواردي هستند که براي پيشرفت پژوهش و تبديل چرخه علم به ثروت کارساز هستند.

قائدي با بيان اينکه دانشگاه‌ها بايد نسبت به امور اقتصادي، سياسي، اجتماعي، زيست‌محيطي و ارزش‌هاي اجتماعي حساس بوده و علاوه بر آموزش صحيح، مسئوليت‌پذيري دانشجويان را در اين زمينه‌هاي مهم افزايش دهند، عنوان کرد: دانشگاه‌هاي آينده، جامع‌نگر بوده و به علم و دانش بدون مرز مي‌نگرند.

وي با تأکيد بر اينکه آموزش و پژوهش در هم بافته‌اند و نمي‌توان آنها را جدا از هم تصور کرد، گفت: آموزش و پژوهش بايد منطبق بر اولويت‌هاي جامعه، در کنار هم فعال باشند.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خارگ با تأکيد بر سطحي‌نگرنبودن در فعاليت‌هاي علمي، روآوردن به پژوهش مسئله‌محور که نقشه راه و برنامه‌  يکنواخت از پيش تدوين شده ندارد را بهترين راهکار براي برون‌رفت از رکود دانست و خواستار ارائه و انجام طرح‌هايي با بهره‌گيري مزاياي طبيعي استان بوشهر مانند دريا با نتايج ارزشمند در توسعه علم در کشور شد.