رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ گفت: گسترش رشتههاي دريايي بهويژه رشته ناوبري تا مقطع دکتري در دستور کار اين دانشگاه قرار گرفته است.
حامد قائدي در گفتگو با خبرنگار گروه استانهاي خبرگزاري آنا درباره مهمترين برنامه و دستور کار دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ در ترم پيشرو اظهار کرد: قطعاً براي آغاز، ادامه و تغيير رويکرد هر فرآيند و فعاليتي، نخستين و اساسيترين مسئله، آيندهنگري و آيندهپژوهي براي عمق بخشيدن به اهداف و طراحي و اجراييکردن ايدههايي است که موجب توسعه و پيشرفت خواهد شد.
وي با تأکيد بر اينکه دانشگاه را بايد با آيندهنگري و پيشبيني بلندمدت اداره کرد، افزود: بايد آگاه بود که آينده در حال تغيير است، خوشبختانه در مديريت جديد دانشگاه، ساختاري متناسب با واقعيتهاي جامعه براي دانشگاه ترسيم شده است که خود به خود ميتواند موجب تداوم فعاليتهاي اثرگذار و آثار مثبت آن در کشور شود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي خارگ عنوان کرد که اين دانشگاه در راستاي اهداف و منافع ملي کشور و استان بوشهر و در افق برنامههاي تعالي دانشگاه آزاد اسلامي از اين قاعده مستثني نبوده و با نگاهي به آينده در چارچوب قوانين در حوزههاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي در هر دو بخش دانشجويي و کارکنان فعال است.
قطب دانشگاهي کشور در صنعت دريايي

وي ادامه داد: امروز اصليترين دغدغه جامعه ما، مسئله اشتغالزايي است. اين مسئله نه تنها براي خانوادهها، بلکه براي اقتدار و رشد کشور نيز بسيار حائز اهميت است. يکي از مواردي که در کشور و استان بوشهر و بهويژه واحد خارگ بهوضوح قابل رؤيت است، تأمين نيروي كار متخصص بومي در حوزه دريانوردي و نفت است. دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ در 30 سال گذشته با توجه به موقعيت خاص جغرافيايي خود و با در نظر گرفتن مزيتهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، يکي از قطبهاي اصلي دانشگاهي کشور در صنعت دريايي بوده است و بين سازمانهاي دريايي و شرکتهاي کشتيراني کشور جايگاه ويژهاي دارد.
قائدي افزود: از اينرو با برنامهريزيهاي انجام شده و اقدامات بسيار ارزنده دبير هيئت امناي استان در راستاي راهاندازي دانشگاههاي تخصصي و کارآفرين، سعي بر گسترش و توسعه فعاليتهاي واحد خارگ در بخش صنعت دريايي داريم تا اين دانشگاه بهصورت فوقتخصصي آموزش جوانان کشور را عهدهدار شود و نيروي انساني مورد نياز ناوگان کشتيراني جمهوري اسلامي ايران (اعم از کاپيتانها، فرماندهها و افسران ارشد) بهطور کامل در اين دانشگاه تأمين شود.
وي خاطرنشان کرد: سعي ميشود با برنامهريزيهاي انجام شده کيفيت آموزشي و عملياتي فارغالتحصيلان اين دانشگاه رشد محسوس در مقايسه با گذشته داشته باشد. به همين منظور با پايش و مطالعه 6 ماهه، عمده ضعفهاي فارغالتحصيلان دريايي اين دانشگاه شناسايي شده و برنامهريزيهاي متناسب با هر کدام براي برطرفکردن آنها انجام شده است.
تأسيس رشتههاي مهارتمحور و تمرکز بر حوزه دريانوردي و حملونقل دريايي
رئيس دانشگاه آزاد واحد خارگ افزود: از ديگر برنامههاي در نظر گرفته شده، تأسيس رشتههاي مهارتمحور و مورد نياز صنايع موجود در جزيره، استان و منطقه است. به اين منظور کارگروهي در دانشگاه تشکيل و با آمايش منطقهاي رشتههاي مورد نياز صنايع مشخص و قدمهاي اوليه براي راهاندازي اين رشتهها در دانشگاه برداشته شده است.

وي ادامه داد: لازم به ذکر است که در طرح پايش، تمرکز اين واحد دانشگاهي بر حوزه دريانوردي و حملونقل دريايي است و اخيراً نيز کتابچه نظام موضوعات پژوهشي مربوط در اين دانشگاه تأليف شده و در اختيار ميز توسعه دريايي دانشگاه آزاد اسلامي که به منظور برطرفکردن چالشهاي موجود در توسعه اقتصاد دريامحور (که مورد تأکيد مقام معظم رهبري نيز هست) ايجاد شده، قرار گرفته است.
قائدي اظهار کرد: در بخش کارکنان و اعضاي هيئت علمي نيز توانمندسازي و ارتقاي سطح توانايي منابع انساني از ديگر دغدغههاي اين دانشگاه است که با اعتقاد به اينکه يکي از پايههاي توانمندسازي نيروي انساني، آموزشهاي ضمنخدمت است با همفکري و بهکارگيري استانداردهاي موجود در تلاش براي بهبود وضعيت کاري، معلومات و دانش کارکنان هستيم. استفاده از ظرفيت دانشي و تخصص اعضاي هيئت علمي در فعاليتهاي دانشبنيان نيز از ديگر اهداف اصلي اين دانشگاه است.
فعالسازي انجمن علمي دريانوردي و راهاندازي باشگاه نخبگان و پژوهشگران جوان
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ در پاسخ به اين سؤال که بهترين دستاورد و يا محصول واحد خارگ در حوزه پژوهشي و دانشبنيان چيست و در چه مرحلهاي قرار دارد؟ گفت: با توجه به اينکه نگاه دانشبنيان و تبديل علم به کليد عملي حل معضلات جامعه در اين دانشگاه با سياستگذاريهاي جديد کاملاً مشهود است، برنامهريزيهاي مناسبي براي فعالسازي مجدد انجمن علمي دريانوردي و راهاندازي باشگاه نخبگان و پژوهشگران جوان انجام شده است.
وي خاطرنشان کرد: در اين طرح سعي ميشود با تکيه بر دانش و تجربه استادان با محور نيروي جوان و باانگيزه دانشجويي اهداف مدنظر مشخص و سياستگذاريهاي لازم براي نيل به اين اهداف اجرايي شود.
شناور هوشمند، محصول دانشبنيان دانشگاه آزاد اسلامي خارگ

قائدي افزود: اکنون يک محصول دانشبنيان که داراي مقام کشوري نيز هست، توسط دانشجويان نخبه اين دانشگاه طراحي و ساخته شده است. اين محصول «شناور هوشمند» است که در دومين جشنواره ملي «دريا مسير پيشرفت» در بخش کلي تيمي، مقام سوم و در بخش آيتم ويژه شناورهاي هوشمند مقام نخست را کسب کرده است. با گسترش و بهروزتر کردن اين شناور ميتوان در حوزههاي نظامي و صنعتي استفاده عملياتي مناسب از آن کرد و با جذب سرمايهگذار، توانايي تجاريسازي مناسب نيز دارد.
وي گفت: همانگونه که اشاره شد، يکي از معضلات بسيار مهم در مقوله تحصيل جوانان، مسئله اشتغال به کار متناسب با رشته تحصيلي آنان پس از فراغت از تحصيل است. يکي از دلايل عمده بروز اين مسئله، نبود ارتباط مؤثر ميان صنعت، دانشگاهها و مدارس است که به نوعي ميتوان از آن بهعنوان حلقه مفقوده اشتغال جوانان نام برد. جهتگيري اصلي رشد کيفي علمي در آموزش عالي، توجه به دورههاي تحصيلات تکميلي بوده که خوشبختانه در استان بوشهر گامهاي خوبي در اين مسير برداشته شده است.
گسترش رشته ناوبري تا مقطع دکتري

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ ادامه داد: يکي از مواردي که اين واحد را از ديگر دانشگاهها متمايز ميکند، وجود رشته ناوبري در اين دانشگاه است که هر دانشجو با حضور در اين رشته ميتواند آينده شغلي خود را نسبتاً تضمين كند.
وي اظهار کرد: اين رشته تحصيلي نمونه بارز همگرايي ميان آموزش، اشتغال و سلامت روحي دانشجويان با فراهمکردن شرايط شغلي پايدار است. ازاينرو با درک اين موضوع، توسعه اين رشته تحصيلي و حل معضلات موجود آن و گسترش اين رشته و رشتههاي مربوط به دريا تا مقطع دكتري در دستور کار قرار دارد. برنامهاي جامع براي گسترش و ارتباط اين رشته تحصيلي در حوزه دريانوردي هم در حال تدوين است و به زودي اجرايي خواهد شد.
تأسيس رشته پرطرفدار در بحث دريانوردي و حملونقل دريايي
قائدي افزود: يکي از رشتههاي پرطرفدار و بسيار ضروري در بحث دريا و دريانوردي و حملونقل دريايي بهزودي توسط اين دانشگاه براي نخستينبار در ايران تعريف و ارائه خواهد شد و اميدواريم تا قبل از آغاز سال تحصيلي 98-99در مقطع کارشناسي ارشد در اين رشته پذيرش دانشجو داشته باشيم.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ گفت: يکي از بزرگترين معضلات موجود در واحد خارگ که از سنوات قبل در اين دانشگاه مزمن شده بوده است، موضوع زياندهبودن و مشکلات مالي اين دانشگاه است. با توکل بر خدا و با برنامهريزيها و سياستگذاريهاي صورتگرفته و با همکاري زائدالوصف کارکنان و اعضاي هيئت علمي، مباحث مالي مديريت شده است بهنحوي که اکنون مشکل عمده مالي در اين دانشگاه وجود ندارد و به اميد خدا در آيندهاي نزديک اين واحد دانشگاهي از زياندهي خارج خواهد شد.