راهکارهاي دانشگاه آزاد اسلامي براي افزايش اشتغال جوانان

راهکارهاي دانشگاه آزاد اسلامي براي افزايش اشتغال جوانان

رئيس پژوهشگاه و شبکه آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامي با بازآرايي و جابجايي رشته‌هاي تحصيلي متناسب با اقتصاد شهري امکان اشتغال جوانان را افزايش مي‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري آنا از بوشهر، بابک نگاهداري ظهر امروز در شانزدهمين جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي استان بوشهر اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامي بزرگ‌ترين و اصلي‌ترين مولود دانشگاهي انقلاب اسلامي است به اين معنا که اگر انقلابي اسلامي نبود، دانشگاه آزاد اسلامي نيز شکل نمي‌گرفت.

وي با تأکيد بر اينکه اين دانشگاه خود را مکلف مي‌داند تا در راستاي تحقق آرمان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران از يکسو و نيز در راستاي تحقق رهنمودهاي مقام معظم رهبري به‌ويژه نکاتي که ايشان در بيانيه گام دوم انقلاب مطرح فرمودند از سوي ديگر، نقشي اثرگذار داشته باشد، گفت: دانشگاه سياست‌گذاري در اين مسير را يک برنامه اصلي و نصب العين همه ارکان دانشگاه مي‌داند.

رئيس پژوهشگاه و شبکه آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينکه دانشگاه آزاد اسلامي در اين راستا بر انجام رسالت‌هاي اجتماعي خود بيش از گذشته تأکيد دارد، افزود: توجه به رسالت اجتماعي از محورهاي اصلي همه رويکردهاي حوزه‌هاي مختلف دانشگاه است.

نگاهداري با تأکيد بر اينکه در مديريت جديد دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامي خود را موظف کرده تا نسبت به مسائل و حل مشکلات و چالش‌هاي کشور منفعل نباشد، مطرح کرد: در اين راستا هر برنامه يا پژوهشي که در دانشگاه اجرايي شود، بايد در مسير پاسخگويي به مسائل و نيازهاي کشور باشد.

وي با تشريح طرح پايش دانشگاه اظهار کرد: طرح پايش دانشگاه آزاد اسلامي با بيش از 7 هزار موضوع براي پايان‌نامه‌هاي دانشجويي تعريف شده است که بايد از مهرماه امسال اجرايي شود.

رئيس پژوهشگاه و شبکه آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اين موضوعات برگرفته شده از نيازهاي صنايع و اقتصاد منطقه‌اي هر استان بوده که بر اساس مزيت‌ها، فرصت‌ها، چالش‌ها و مشکلات هر منطقه طراحي شده است.

نگاهداري با بيان مدل جديد شبکه آزمايشگاهي و مراکز تحقيقاتي دانشگاه آزاد اسلامي و وجود 11 هزار آزمايشگاه و کارگاه و نيز 147 هزار تجهيزات آزمايشگاهي در دانشگاه آزاد اسلامي، تشريح کرد: در اين برنامه سعي شده منافع اعضاي دانشگاهي با مصالح دانشگاه و نيازهاي جامعه به‌صورت سه بردار و در يک راستا تدوين شود؛ چرا که اگر زاويه ميان بردارها کم شود، ظرفيت‌هاي دانشگاهي بهتر و اثرگذارتر در خدمت کشور قرار خواهد گرفت.

وي حوزه دوم رويکرد دانشگاه آزاد اسلامي را توجه به رسالت‌هاي اجتماعي در مقوله اشتغالزايي و کارآفريني معرفي کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامي درصدد است تا در مسئله اشتغال جوانان که يکي از چالش‌هاي مهم کشور بوده با بازآرايي و جابجايي رشته‌هاي تحصيلي متناسب با اقتصاد شهري، به‌طور جد در اين مسئله ورود پيدا کند و از سوي ديگر با راه‌اندازي آموزش‌هاي مهارتي جهت‌گيري به‌سوي افزايش امکان اشتغال جوانان دارد.

رئيس پژوهشگاه و شبکه آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينکه 135 مرکز رشد و هزار و 135 شرکت فعال در دانشگاه آزاد اسلامي مشغول فعاليت هستند، تصريح کرد: با توجه به تحريم‌هاي همه‌جانبه عليه کشور و لزوم بهره‌گيري از توانمندي‌هاي داخلي در رفع نيازهاي کشور، سراهاي نوآوري دانشگاه در جوار صنايع در راستاي کمک به آنان طراحي مي‌شود.

نگاهداري يکي از مسائل مهم کنوني کشور را رشد اقتصادي و ثروت آفريني معرفي و بيان کرد: مقام معظم رهبري به تکميل زنجيره ايجاد ثروت تأکيد بسيار فرموده‌اند که ثروت‌آفريني از فعاليت‌هاي اقتصاد دانش‌بنيان سومين رويکرد دانشگاه در انجام رسالت‌هاي اجتماعي است.

وي با بيان اينکه رشد اقتصادي در دنياي کنوني جز از مسير دانش‌بنيان ممکن نخواهد بود، تشريح کرد: رشد اقتصادي دانشگاه‌ها از جنس اقتصاد دانش‌بنيان است و اين رشد اقتصادي قطعاً اثر مستقيم در رشد کشور خواهد داشت.

رئيس پژوهشگاه و شبکه آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي بر پاسخگويي دانشگاه‌ها به نيازها و مسائل کشور در کنار پرسشگري تأکيد کرد و دانشگاه آزاد اسلامي را جزء نخستين مراکز علمي کشور در ايجاد مدل دانشگاه پاسخگو معرفي کرد.