جذب دانشجويان دانشگاه خارگ در شرکت هاي بين المللي کشتيراني

به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد واحد خارگ، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي خارگ گفت: در يک سال اخير دانشگاه به بخش بين الملل و شرکت هاي کشتيراني خارجي ورود پيدا کرده است و با شرکت کلمبيا شيپ منيج منت داراي تفاهم نامه همکاري در زمينه آموزش و استخدام دانشجويان دريانوردي است و مقرر شد تا سال 2020 اين همکاري ها ادامه يابد. دفتر اصلي اين شرکت در هامبورگ آلمان است و تا کنون پنج نفر از دانشجويان دانشگاه خارگ را جذب کرده است واز سال آينده ساليانه 10 نفر از دانشجويان خارگ در اين شرکت کشتيراني استخدام مي شوند.
دکتر حسين سهولي زاده افزود: همچنين دانشگاه خارگ با شرکت آلماني ديگري در هامبورگ به نام آنگلو استرن وارد مذاکره شده و قرار است اين شرکت هم در سه ماه آينده از دانشگاه خارگ بازديدي داشته باشد. دانشگاه در حال انعقاد يک تفاهم نامه با اين شرکت است تا بتواند بخشي از دانشجويان خود را جهت استخدام به اين شرکت اعزام کند.

وي با اشاره به اينکه دانشجويان براي جذب در شرکت هاي خارجي بايد حتماً کارت پايان خدمت داشته باشند خاطر نشان کرد: دانشگاه سعي مي کند بهترين ها را به اين شرکت ها بفرستد زيرا اين افراد سفير دريايي ايران در دنيا هستند و مي توانند براي اعتبار اين حوزه در دنيا بسيار موثر باشند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خارگ تصريح کرد: سياست دانشگاه اين است که از ميان دانشجوياني که براي ادامه تحصيل در اين رشته باقي مي مانند بخشي به شرکت ملي نفتکش ايران ، بخشي به کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و بخشي به شرکت هاي خارجي فرستاده شوند.
وي اظهار داشت: در سال 95 استقبال خيلي خوبي از رشته مهندسي دريا- دريانوردي دانشگاه خارگ شد به گونه اي که در مهرماه حدود 150 نفر دانشجو جذب شده است و با توجه به ورودي هاي قبلي در مجموع بيش از 500 نفر دانشجوي رشته دريانوردي در اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند.
وي افزود: بر اساس برنامه دانشگاه ساليانه از شرکت هاي مختلف جهت بورسيه دانشجويان دعوت به عمل مي آورد و معمولاً دانشجويان سال آخر دانشگاه  پيش از رفتن به دريا بورسيه مي شوند.
وي گفت: امسال شرکت ملي نفتکش 30 نفر از اين دانشجويان را جذب کرده است. شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي نيز پيگير حل مشکل سربازي دانشجويان است که پس از حل اين مشکل آنها هم به زودي به خارگ خواهند آمد و تعدادي از دانشجويان را جذب خواهند کرد.
وي در خصوص ارتباط دانشگاه با ارگان هاي دريايي نيز گفت: ارتباطات دانشگاه با کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و شرکت ملي نفتکش ايران ارتباطات بسيار خوبي است و در حال حاضر ساليانه کشتيراني جمهوري اسلامي ايران 30 نفر و شرکت ملي نفتکش ايران 30 نفر دانشجو جذب مي کنند.
وي با اشاره به مشکل نظام وظيفه دانشجويان اظهار داشت: براي حل مشکل نظام وظيفه دانشجويان پيگيري هاي بسيار خوبي  از سوي سازمان بنادر و دريانوردي ، شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و شرکت ملي نفتکش صورت گرفته است و ستاد کل نيروهاي مسلح هم همکاري بسيار خوبي انجام داده است. بخشي از ماده 9 نظام وظيفه حل شده است بخشي ديگر هم در حال حل شدن است.
سهولي زاده گفت: در حال حاضر رشته کارشناسي ارشد دريانوردي گرايش حمل و نقل دريايي در دانشگاه خارگ بسيار پر طرفدار است و سالانه پنجاه نفر در دو نوبت مهر و بهمن در اين مقطع در اين دانشگاه تحصيل مي کنند. در مقطع ليسانس رشته دريانوردي در گرايش عرشه و موتور دانشجويان علاقه مندي بسياري نشان داده اند اما براي ساير رشته ها مانند مديريت بازرگاني دريايي يا کميسر دريايي استقبال چنداني نيست زيرا دانشجويان ترجيح مي دهند در رشته هايي تحصيل کنند که بازار کار آن مشخص و معين باشد.
وي در خصوص ايجاد رشته هاي جديد مانند بيمه دريايي ، حقوق دريايي و دکتراي حمل و نقل دريايي که قرار است براي اولين بار در کشور راه اندازي شود افزود: سر فصل ها و سيلابس در اختيار وزارت علوم قرار گرفته است اما تاکنون در وزارت علوم تصويب نشده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خارگ با اشاره به مشکلات دانشگاه هاي دريايي ادامه داد: متاسفانه روند آموزشي مشخصي براي رشته دريانوردي در کشور وجود ندارد. مشخص نيست دانشگاه ها و مراکز آموزشي چه تعداد بايد دانشجو توليد کنند از سوي ديگر دانشگاه ها نيز به اندازه کافي امکانات آموزشي دريانوردي ندارند.
وي گفت: دانشگاه آزاد به شهريه دانشجو متکي است. يک دانشجو در طول چهار سال دانشگاه تقريبا 15 ميليون تومان هزينه مي کند اما دانشگاه براي تهيه يک سيميلاتور يا شبيه ساز بايد دو تا سه ميليارد تومان هزينه کند. بنابراين شهريه ها پوشش هزينه ها را نمي دهد و لازم است دولت به دانشگاه هاي دريانوردي کشور کمک کند.
سهولي زاده گفت: تجهيزات دانشگاه ها قديمي شده است تجهيزات جديدي که در دنيا آمده است بسيار گران قيمت است و احتياج به سرمايه اي چند ميليارد توماني دارد که اکنون با توجه به اوضاع مالي دانشگاه ها بسيار مشکل است.

وي با اشاره به علاقه بسيار زياد دانشجويان براي تحصيل در رشته هاي دريانوردي خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که کاپيتان هاي ايراني در دنيا بسيار باهوش هستند. اگر  امکانات روز دنيا  در دانشگاه ها فراهم شود پيشرفت هاي بسياري حاصل خواهد شد. اگر دولت حمايت کند و تسهيلاتي براي دانشگاه هاي دريايي قائل شود که بتوانيم امکانات آموزشي و کمک آموزشي جديد را که در دنيا است را در دانشگاه ها ايجاد کنيم کمک موثري به کيفيت و آينده دريانوردي ايران خواهد کرد.

وي در خصوص همکاري وزارت علوم،تحقيقات و فناوري با دانشگاه هاي دريايي گفت: وزات علوم بسيار گسترده است و در همه بخش ها فعاليت مي کند اما بخش دريانوردي در وزارت علوم مظلوم واقع شده است علي رغم اينکه توجه حداکثري به بخش دريا و دريانوردي از سوي مقام معظم رهبري تاکيد شده است اما بخش دريانوردي در کشور مظلوم واقع شده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خارگ افزود:اگر هماهنگي لازم بين وزارت علوم، تحقيات و فناوري، دانشگاه هاي دريانوردي،سازمان بنادر و دريانوردي و شرکت هاي کشتيراني ايجاد شود  قطعاً پيشرفت در بخش دريانوردي خيلي سريع تر اتفاق خواهد افتاد که لازمه اين کار هماهنگي و مکاتبه با وزراي مربوطه است.