آيت الله هاشمي رفسنجاني: برجام راه نجات کشور را باز کرد

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: برجام راه نجات کشور را باز کرد ولي برخي ها از روي نا آگاهي آن را تقبيح مي کنند.

به گزارش گروه سياسي خبرگزاري آنا از روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، آيت الله اکبر هاشمي رفسنجاني عصر چهارشنبه در نشست تجليل از دريانوردان، صنعتگران، کاپيتان هاي ناوگان حمل و نقل دريايي، هيات موسس، استادان، کارکنان و دانشجويان ممتاز دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي جزيره خارگ افزود: در زمان حاضر شرايط کشور بتدريج به حالت تعادل بازگشته و وابستگي به خارج از بين رفته است.
وي اضافه کرد: در اين شرايط ايران آمادگي ارائه خدمت به ساير کشورها را دارد و تنها شرط رسيدن به اين موفقيت اين است که بگذارند با دنيا در تعامل باشيم.
هاشمي رفسنجاني بيان کرد: سياست کلي کشور تا پيش از دولت نهم به سمت اقتصاد بدون خام فروشي نفت و صادرات فرآورده هاي آن هدايت مي شد اما در هشت سال دولتهاي نهم و دهم شرايط به گونه اي پيش رفت که هنوز تا مدتي بايد صادرات نفت خام داشته باشيم.
وي افزود: تلاش مي شود در مدت کوتاهي بتوانيم به جاي فروش مواد خام فرآورده هاي آن را به خارج صادر کنيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: در هشت سال دولتهاي نهم و دهم شرايط جوري رقم خورد که وضعيت کشور در مسير تکامل متوقف شد اما امروز تلاش مي شود تا جايگاه خود را در دنيا پيدا کنيم.
وي بيان کرد: امروز ميليون ها نيروي تحصيلکرده در کشور وجود دارد و برخي نيز در خارج از کشور هستند که حاضرند با بهترشدن شرايط با سرمايه هاي خود به کشور بازگردند و خدمت کنند.
هاشمي رفسنجاني اظهار کرد: سرمايه هاي زيادي خارج از کشور منتظر بودند با عادي شدن شرايط کشور با سرمايه هاي خود به ايران بازگردند که امروز راه براي آنان در حال باز شدن است.
وي يادآور شد: ايران امروز با پشت سرگذاشتن شيوه هاي تندروي، با روش اعتدال در حال حرکت است و مردم رو به اعتدال روي مي آورند که اين بيانگر جهاني شدن مردم کشور است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه در عصر ما با اعتدال بدون تعامل نمي شود کار جدي انجام داد، گفت: وقتي ايران را از رژيم سابق گرفتيم مجموعه دانشجويان کشور به زحمت به 150 هزار نفر مي رسيد و هرسال 90 درصد شرکت کنندگان در کنکور دست خالي بازمي گشتند اما امروز کرسيهاي دانشگاهها پرشده است.
وي اضافه کرد: بدون دانش نمي توان گنج هاي آماده کشور را پيدا کرد و از ذرات آنها نيرو ساخت.
هاشمي رفسنجاني گفت: بايد به اقيانوس مردم تکيه کرد.

واحد خارگ و نقشي که در تربيت نيروي متخصص داشته، مورد توجه دنيا قرار گرفته است
وي در بخش ديگري از سخنان خود بيان کرد: دانشگاه آزاد اسلامي در زمان حاضر با داشتن 700هزار هيات علمي و 40 هزار کارمند 53 درصد مقاطع عالي تحصيلي کشور را دراختيار دارد و 47 درصد مابقي در اختيار دو هزار و 400 تا دو هزار و 500 واحد دانشگاه دولتي است.
رفسنجاني با اشاره به دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم دريايي خارگ نيز گفت: راه اندازي اين واحد براي اين بود که براي کشتيراني و کارهاي دريايي يک مرکز آموزشي در سطح منطقه نفتي وجود داشته باشد.
وي اضافه کرد: اين واحد دانشگاهي و نقشي که در تربيت نيروي انساني متخصص داشته امروز مورد توجه منطقه و دنيا قرار گرفته است.
هاشمي رفسنجاني گفت: در دوران تحريم با مشکلاتي روبه رو بوديم و اگر تحريم نبود در ارتباط با آموزش علوم دريايي در کشورهاي حوزه خليج فارس حضور جدي داشتيم.
وي در باره عملکرد دولت در بحث اشتغال اظهارکرد: دولت تدبير و اميد به دليل نبود اعتبار کافي براي راه اندازي طرحها و از سرگيري برخي فعاليت ها نتوانسته در بخش اشتغال کار لازم را انجام دهد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگر از سخنان خود گفت: در دوران رياست جمهوري با رفتار اسلامي، اخلاقي و سياستمداري در دو تا سه سال توانستيم همسايگان خود را به دوستاني نزديک تبديل کنيم و حتي عربستان در آن زمان مطابق با ميل جمهوري اسلامي رفتار مي کرد.
وي افزود: امروز بيشتر کشورهاي همسايه وابسته به خارجي ها هستند اين درحالي است که ايران بعنوان همسايه آنها بهتر از هر کشوري مي تواند به آنها خدمت کند.
هاشمي رفسنجاني افزود: در زمان حاضر 600 هزار تن متانول در خارگ توليد مي شود که زمينه و شرايط لازم براي رسيدن به هدف طرح 2.5برابري آن در حال تحقق و فراهم شدن است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: در زمان حاضر مشعلهاي زيادي در جزيره خارگ در حال سوختن است که براي تبديل اين ثروت به متانول بايد سرمايه گذاري لازم انجام شود.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينکه آنچه امروز در جزيره خارگ ديديم بيانگر تکامل، پيشرفت و توسعه است، اظهار کرد: امروز جزيره خارگ را نسبت به بازديدهاي قبلي شاداب تر، سرسبزتر ديدم و از نظر مخازن نفتي نيز هيچ وقت مانند امروز سالم و از نظر تعداد و ظرفيت کافي نبوده است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني پيش از ظهر امروز به منظور انجام سفري دو روزه به استان بوشهر وارد جزيره خارگ شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين سفر در همايش تجليل از فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي واحد خارگ شرکت و از اسکله صادرات نفت تي و مجتمع پتروشيمي واحد متانول خارگ بازديد کرد.
بازديد از بندربوشهر، دهکده گردشگري اميد، ديدار با نخبگان استان بوشهر و بازديد از دانشگاه آزاد اسلامي در شهر جديد عالي شهر از جمله برنامه هاي روز دوم سفر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به استان بوشهر است.
جزيره خارگ از توابع شهرستان بوشهر با بيش از 20 هزار نفر جمعيت بزرگترين پايانه صادرات نفت کشور است که در فاصله 57 کيلومتري شمال غرب بوشهر در آبهاي خليج فارس واقع است.